Selecteer een pagina

Marijke de Heer

Lieve gemeenteleden van Brummen en andere belangstellenden,

Een hartverwarmend welkom viel mij ten deel op 18 juli j.l.(’24) Die avond maakte ik kennis met een aantal van u in een warme en ontspannen sfeer. Ik heb dat erg gewaardeerd. Voor al diegenen die  vanwege vakantie of anderszins deze avond gemist hebben, stel ik me graag aan u voor.

Mijn naam is Marijke de Heer, historica, theologe en  geestelijk verzorger. Mijn wieg stond in Werkendam, in een familie van dijkenbouwers. Uit interesse volgde ik de studie geschiedenis in Utrecht. Maar wat kon ik daarmee? Na wat omzwervingen kwam ik in de ICT terecht, uiteindelijk als projectleider. In die tijd ben ik ook getrouwd en er kwamen drie kinderen: Peter, Dieke en Arie. Inmiddels ga ik alleenstaand door het leven. Er wonen ook nog twee Jack Russels in huize De Heer: Robbie en Max. Zij zorgen voor een hoop drukte en plezier.

Ik ging werken in het onderwijs als lerares Frans en later ook Nederlands. Het contact met de jongeren en de vele bevlogen collega’s was heel inspirerend maar het was ook energievretend, die jaarlijkse race naar de zomervakantie. Intussen was ik gestart met een studie theologie en vorig jaar besloot ik om mij geheel aan de theologie te wijden. Ik specialiseerde mij als geestelijk verzorger.

Vervolgens kwam dit voorjaar de kennismaking in Brummen en dat voelde vanaf het eerste moment als thuiskomen. Ik ben erg blij met de constructie zoals deze bedacht is door de kerkenraad: het eerste jaar gaan we verkennend met elkaar op weg om wederzijds te kijken of we daadwerkelijk bij elkaar passen, de protestantse gemeente Brummen en ik. In dat jaar zorg ik dat ik ook officieel beroepen kan worden als predikant.

Mijn inspiratie haal ik uit Bijbelse verhalen, de natuur en de muziek. Ik speel orgel, fluit en traverso en daarnaast zing ik ook. Mijn voorkeur ligt bij de Barok- en Renaissancemuziek. In het komende jaar hopen we samen op te trekken en de gemeente van Christus in Brummen mee voort te bouwen. Voor alle zaken aangaande de Protestantse gemeente Brummen kunt u mij bereiken op m.deheer@pknbrummen.nl. Ik zie uit naar zegenrijke ontmoetingen!

 

Met hartelijke groet,

Marijke de Heer