Selecteer een pagina

Jan Ek

(Ds. Ek is op 10 maart met emeritaat gegaan. Daarom zal deze pagina binnekort niet meer op de website staan)

Iets over mijzelf vertellen?

Mijn naam: Jan Ek. Geboren en getogen in Almelo. Theologie gaan studeren in Utrecht. In 1982 gehuwd met Dinanda. samen drie prachtige kinderen gekregen, in 1986 predikant geworden in Oosterzee, in 1991 in Makkum en in 2001 in Brummen.

Hoe verder je van al die gebeurtenissen afstaat hoe compacter je ze kunt noteren. Wat blijft er tenslotte van dat alles over? Mijn naam: Jean (Jan) Ek. Daarin zit een complete wereld verborgen in alle herinneringen die ik voor mezelf mee mag dragen maar die ook gedragen worden door zoveel lieve mensen die ik ontmoet in mijn leven.

Mijn beroep is verbonden te mogen zijn met mensen. Mensen die zijn zoals ik zelf ben. In de kern gekend door de Eeuwige.

En jawel de kerk is daarvoor nog altijd een prachtige oefenplek. Ik hoop dat het telkens zo hier en daar lukt mensen te raken, zodat ze zich aangesproken voelen. Geloof is dat ‘het’ je niet loslaat, dat je aangesproken wordt. Eerlijk gezegd heb je dat niet altijd zelf in de hand. Het leven zeker ook voor jongeren is ingewikkeld. Toch vertrouw ik op nieuwe kansen voor de kerk, als vluchtheuvel in alle drukte, als oefenplaats van het goede leven. Daar wil ik graag bij horen!

In de medische wereld wordt vaak de vraag gesteld: Wat kan ik voor u doen? Het is fijn om iets voor een ander te kunnen doen maar in de kerk is het de kunst om niet alleen iets voor die ander te doen maar er ook voor die ander te zijn. 

 

Iets concreter in mijn leven: Ik speel graag een partijtje badminton, ik knutsel graag met mijn handen, ik droom van een tiny-house in een voedselbos. Ik speel de laatste tijd een beetje cello en ben sinds kort als vrijwilliger energiecoach, een initiatief van energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen. Iemand die met u meedenkt over manieren om energie te besparen.